Znáte hry s Ben10? Co třeba kousek Mafia Hunter!

 

Stylové černé brýle, pistole, klobouk s pořádným širokým okrajem a luxusní vůz. Takhle vypadají tvoje hlavní pomůcky v napínavé a vzrušující hře Ben 10 Mafie Hunter. Jak už je patrné z názvu, přenese nás do blíže nespecifikovaného velkoměsta v Americe, kde zuří krvavá válka gangů.

Ve svém voze každý den prohlížíš svoje území a dáváš pozor na to, aby všichni přítomní hráli podle tvých pravidel. Ale jak už to bývá, jednoho dne se něco změní. Jakási partička mafiánů ze sousedství, se totiž rozhodne, že to, co mají, jim už nestačí a že by chtěli víc. A samozřejmě si jako nové území vyberou to tvoje. Zvládneš je zastavit, nebo jim podlehneš? Kdo zůstane stát poslední dneska, tomu bude zítra patřit město se vším všudy.

Ve hře Ben 10 Mafia Hunter se stáváš hlavou mafiánského gangu a musíš svoje teritorium ochránit před nájezdy, které ti ho chtějí zabrat a sebrat. Odvěká pravidla cti jsou jim jen pro smích a nezastaví se před ničím. Je jim jedno, jestli na tebe narazí i třeba na plně osídlené ulici – okamžitě se ocitáš v dešti jejich kulek. Zvládneš je během jízdy zlikvidovat? Protože je ale terén plný dopravních uzavírek a dalších překážek, musíš se krom střílení soustředit i na řízení.

Ben 10 Mafie Hunter je tak svižnou kombinací závodů a manévrování s rychlým autem, stejně jako poctivou a šťavnatou mafiánskou střílečkou, kde je vyprázdnění zásobníku do kohokoli na denním pořádku. Jde tak o slušnou adrenalinovou záležitost, která prověří i ty nejostřílenější závodníky.

Tvůj úkol je vlastně zcela jednoduchý: nacházíš se v zatraceně rychlém voze, který uhání po dvouproudé silnici. Samozřejmě je tu i další provoz a do toho se sem tam objevují i další překážky, se kterými je potřeba si poradit. Na ty ale s určitým předstihem upozorňuje žlutá značka se slovem Danger. Díky tomuto varování máš aspoň trochu času na to sjet do dalšího pruhu a předejít srážce.

V Benovi 10 Mafia Hunter je ale na prvním místě střílení. Průběžně se tak otvírají dveře ostatních automobilů, ve kterých se objevují nepřátelství a po zuby ozbrojení mafiáni. A bez váhání na tebe začínají útočit. Kromě klasického řízení vozu tak musíš okamžitě změnit svoji polohu, aby ses jejich kulkám vyhnul. A současně potřebuješ naopak ty tohle vozidlo co nejrychleji rozstřílet na kousky.

Jak to vypadá v praxi?

Samotné ovládání hry je naprosto jednoduché a většina hráčů si na něj zvykne během několika minut. Asi nejdůležitějším prvkem je velmi výrazný červený křížek, který používáš jako zaměřovač své palby. Ten musíš myší posunou přímo na cíl, který chceš zničit, a klikáním už rovnou zahájíš palbu.

Kdykoli se ti podaří soupeře zasáhnout, objeví se nad ním postupně ubývající červená čárka, která dává na vědomí, jak dlouho terč ještě vydrží. Ovšem pozor – nezapomínejme, že celá přestřelka probíhá za stálého čilého provozu, takže pokud cizí auto exploduje blízko tebe, trosky tě zraní. Takže vždycky likvidovat s trochou odstupu!

Ovládání samotného vozu je jednoduchou záležitostí šipek do stran a dopředu a dozadu, podle toho, kam se chceš posunout.