Půjčky pro studenty na studium

Pro studenty pro pohodlí během studia. Potřebujete si půjčit peníze během studia? Můžete využít některou z půjček určenou přímo pro studenty. Na trhu je jich dost.

Půjčky pro studenty

Půjčky určené přímo studentům nabízí dnes už řada bankovních i nebankovních společností. Jsou dobrou alternativou na financování studia i dalších výdajů, které vás mohou potkat.

Jejich výhodou je nastavení pro studenty škol středních, vyšších i vysokých. Navíc nemusíte mít potvrzení o příjmu.

Ačkoli to někomu může přijít zvláštní, tyto půjčky mají své uplatnění a pokud bude na vysokých školách zavedeno školné, jejich obliba si ještě vzroste.

Bankovní instituce k těmto půjčkám nicméně přistupují opatrně. Studenti jsou pro ně poměrně rizikovou skupinou, protože obvykle nemají stálý příjem. Banka od nich ve většině případů vyžaduje nějakou míru stálého zůstatku na účtu spolu s asistencí rodičů. Pokud se chce student obejít v případě půjčky bez asistence rodičů, bude po nich banka chtít potvrzení o stálém příjmu. Je procento studentů, kteří ho mají.

Studentské půjčky mají obecně lepší úrokovou sazbu – jsou totiž podporované státem. Navíc je možné splátky v některých případech odložit až na období, kdy začne student pracovat. Obecně jde o půjčky velmi transparentní.

Studentský bankovní úvěr mohou získat pouze občané ČR, kteří studují střední, vyšší nebo vysokou školu zde nebo v zahraničí. Takový úvěr je obvykle potřeba nevyužívat na podnikání a ve většině případů je čerpání postupné. Splatnost je někdy i několik desítek let. 

Kontokorent

Kontokorent je dalším typem úvěru, který může student využít jako trvale dostupnou peněžní rezervu. Je stále k dispozici a stačí ji jen načerpat z běžného účtu – není zde nutné zajištění.

Kontokorent je praktický v momentech, kdy řešíte krátkodobý nedostatek financí. Pokud je studentem splacen v dohodnutém termínu, jde o velmi efektivní možnost financování.