Jak využívat finanční zprávy k online obchodování

Nové informace jsou jedním z katalyzátorů, které řídí ceny aktiv. Po zveřejnění nových údajů dochází v souladu s novými informacemi k pohybu cen akcií nebo měnových párů. Jako investor máte k dispozici několik způsobů, jak využít tyto nové informace z hlediska rizik. Můžete buď převzít pozici ještě před tím, než jsou tyto nové informace dostupné, nebo počkat na nové informace a pokusit se stanovit, jestli mají tržní ceny správnou hodnotu. Nejlepším způsobem ke sledování nových informací je použití finančního kalendáře a také seriózních zdrojů zpráv.

Aktuální cena aktiva

Účastníci trhu se obecně shodují v tom, že všechny stávající a dostupné zprávy se odráží na ceně aktiva.  Sentiment na trhu vytváří krátkodobé změny, avšak každý výrazný posun bude odrazem nových informací. Například cena akcií firmy Apple bude kolísat, ale po zveřejnění finančních výsledků se může výrazně změnit.

Cena aktiva odráží dostupné informace. Pokud se díváme na akcie Applu, informace dostupné před zveřejněním jejich finančních výsledků jsou očekáváním analytiků ohledně jejich nadcházejících zisků a výnosů. Po zveřejnění finančních výsledků může dojít ke třem výstupům. Buď jsou výsledky v souladu s očekáváními, nebo jsou lepší nebo horší než očekávání.

Jak můžete sledovat finanční zprávy

Finanční informace můžete sledovat několika způsoby. Můžete si přečíst zprávy a tržní rekapitulace vydávané vaším makléřem, jako jsou například zprávy iFOREX news. Můžete sledovat zprávy z renomovaného zdroje, jako je Wall Street Journal nebo Bloomberg. V případě specifických ekonomických zpráv můžete využívat ekonomický kalendář, ve kterém jsou zveřejňovány nové zprávy, a díky tomu máte možnost zjistit, zda jsou výsledky lepší, horší nebo v souladu s očekáváními.

Jaká bude odezva aktiva po zveřejnění zpráv

V důsledku nových informací dojde k okamžitému pohybu aktiva. Většinu času ceny kolísají. Obchodování při náhlých změnách cen může být velice obtížné. Po období zklidnění se hodnota aktiv ustálí. V tomto okamžiku můžete stanovit, jestli aktuální hodnota přesně odráží vaše očekávání.

Pokud informace předčí očekávání, bude sentiment pozitivní, a v opačném případě bude sentiment negativní. Následně můžete stanovit, zda nový sentiment vytvořený na základě nových informací bude i nadále hýbat cenou aktiv, se kterými plánujete obchodovat.

Další zprávy a zajímavosti najde na ČRzprávy.cz

Shrnutí

Nové informace jsou katalyzátorem, který bude řídit hodnotu aktiv. Většina účastníků trhu se domnívá, že se všechny stávající a dostupné informace odrážejí na ceně aktiv. Po zveřejnění nových informací dojde ke změně hodnoty. Ceny jsou obecně v důsledku nových informací nestálé. Jakmile se ceny ustálí, pak máte možnost uváženě zjistit, zda chcete spekulovat o budoucí ceně aktiva.