Onlajn půjčka od soukromníka bez podvodu a poplatků

Pokud v dnešní době potřebujete peníze, je celkem hodně možností, jak toho docílit. Pokud vezmeme v úvahu pouze půjčky (nikoli výdělek), máme také několik možností. Za prvé půjčky od bank, pak od nebankovních společností a nakonec (poslední dobou stále rozšířenější) půjčky od soukromníků, tedy investorů.

Co je to půjčka od soukromníka?

Online půjčka od soukromé osoby je půjčkou od konkrétního člověka, který peníze nabízí na internetu. Půjčovatel není společnost ani firma, je to fyzická osoba, člověk z masa a kostí. Má na rozdíl od jiných výhodu v tom, že disponuje penězi, které je ochoten za určitý úrok půjčit.

Tzv. půjčka občanská, tedy zapůjčení financí mezi dvěma lidmi, je také dostupný prostředek k získání finančních prostředků tehdy, kdy vám už nechce půjčit například banka nebo ani nebankovní společnost. Důvody mohou být různé – půjčku byste dostali za dlouhou dobu, nebo vám banka ani nebankovní společnost nechce půjčit tolik, kolik byste potřebovali.

Výhodnost půjček od soukromníků

Půjčit si od soukromníka může být docela riziková záležitost. Nicméně i tady se najdou určité výhody. Za prvé si můžete domluvit zcela individuální podmínky – ať už ohledně výšky půjčky, doby splácení nebo jiných věcí. Jednáte s člověkem, takže vše záleží v podstatě na vaší vlastní domluvě – včetně možné zástavy, ručení a podobných náležitostí. Soukromá osoba většinou nenahlíží do registrů, ani zvlášť neprověřují vaši bonitu a příjmy. Soukromého investora je možné najít velmi jednoduše na internetových aukcích, nebo i v novinách či na stránkách, které takové osoby sdružují. Největší úspěšnost budete mít ve větších městech – Praze, Brně, Ostravě.

Půjčka od soukromníka = rychlá půjčka

Ve většina případů jde o půjčku velmi rychle provedenou a stejně jednoduše vyřízenou. Obvykle nabízí taková osoba konkrétní výšku půjčky, konkrétní dobu splatnosti, ale bývá otevřena individuální domluvě. Nebankovní půjčky vám na začátku většinou půjčí rychle třeba jen 3 000 Kč a vyšší obnosy až později, soukromník většinou nemívá problémy s půjčkou v rozmezí třeba 5 000 – 20 000 Kč ihned. Mohou to být desetitisíce, ale může se jednat i o stovky tisíc – záleží to plně na investorovi. Samozřejmě, pokud potřebujete menší částku, je půjčka od soukromníka stále jednou z variant.

Trocha té obezřetnosti…

Každá mince má dvě strany, takže i půjčka od soukromého investora bude mít nějaká rizika. Je to cena za individuální jednání, rychlost a jednoduchost. Vždy trvejte na sepsání řádné smlouvy, kterou si budete moci překontrolovat. Musí rozhodně obsahovat veškeré náležitosti – hlavně pravdivé a plné označení obou smluvních stran a také uvedenou částku plus veškeré poplatky, splatnost, penále a podobně.

Mnoho soukromých půjček je poskytováno proti směnce. V ní může být poměrně vysoké riziko v budoucnu. Nikdy nepodepisujte tzv. bianco směnku, tedy směnku, na které není uvedena konkrétní suma. Také si pamatujte, že při nesplacení směnky do konkrétního data na směnce vám hrozí značné problémy – například exekuce, kterou samu o sobě provází vysoké náklady.

Online půjčka může být v mnoha případech výhodnou alternativou a dalším způsobem financování, ale vždy je dobré si dobře prověřit poskytovatele. Pokud potřebujete menší obnos, vždycky se nejdříve obraťte na rodinu nebo přátele a až poté zkuste (zase po průzkumu) nebankovní společnosti, které poskytují rychlé a jednoduché půjčky.