Jak na účinnou a zdravou detoxikaci organismu?

Tohle slovo zní pro mnohé až krutě, nicméně v podstatě nejde o nic jiného než o očistu vnitřního těla. Stejně jako sem tam uklízíme doma nebo děláme například jarní úklid, je dobré občas podobný způsob použít i na náš vlastní organismus.

Mnoho lidí v dnešní době opakovaně zmiňuje, že se necítí dobře, trápí je nechutenství, těžké zažívání a bolesti hlavy. Prostě vůbec s tělem není něco, jak má být. Dále mají problémy s pokožkou, která může svědit, nebo se na ní vyskytuje vyrážka. Lámou se nehty a vlasy a objeví se i pupínky. Dotyčná osoba je pak často těmito problémy „načatá“ a onemocní. K tomu si připočtete stále se vracející nachlazení, kašle a rýmy, které jsou jak velmi nepříjemné, tak kolikrát hlavně zbytečné. Můžeme se jich snadno zbavit nebo jim i předejít v momentě, kdy občas pročistíme tělo zevnitř.

Naše tělo obsahuje velké množství usazenin a škodlivin, ale protože jsou uvnitř, prostě je nevidíme. Tím pádem nemáme potřebu je ničit. Ale stačí si představit, jak by vypadal náš dům nebo byt, kdybychom delší dobu neuklízeli. Všude by byly drobky, prach, v koupelně by se rychle usadilo mýdlo, špína a vodní kámen. V kuchyni asi dost mastnoty a na lustrech pavučiny. Dost děsné, co? Podobně vypadá i naše tělo zevnitř, pokud si nedáme detoxikaci aspoň jednou měsíčně.

Jak na domácí očistu těla

Samozřejmě si můžete zajít i do specializovaného centra, kde se detoxikaci věnují a doporučí vám přesný postup. Máte tak zaručen jasný výsledek, ovšem celý proces určitě nebude levná záležitost. A proč taky hnedka utrácet velké peníze, když mnohé z toho můžete udělat jednoduše doma. A navíc – pokud se o detox přičiníte sami, časem se vám může stát běžnou součástí života.

Strava a pitný režim

Jako první si musíte uvědomit, že pokud se věnujete detoxikaci organismu, je potřeba být doma a omezit tělesnou námahu. Omezujeme totiž přísun kalorií a zátěž by pro nás mohla mít fatální následky. V den samotného detoxu jezte jen lehce stravitelnou stravu. Nejlepší je samozřejmě čerstvá zelenina, ovoce a hlavně dostatek neslazených nápojů. Na prvním místě čistá voda, případně očišťující čaje.

Tip: Netradiční očista těla – bramborová dieta

Hladovka

Držení hladovky je tak způsob. Jednoduše jeden den nic nejezte, ale nezapomeňte  na pití – opět je nejlepší přísun čisté vody a bylinkových čajů bez cukru. Díky tomu mají vnitřní orgány čas na regeneraci a odpočinek, takže jejich schopnosti se po této kůře zvýší.

Klystýr

Pokud se pustíte do očisty těla, není od věci propláchnutí střev. Ale tady pozor na neodbornou manipulaci. Přístroje a nástroje ke klystýru se dají koupit, vždycky ale dodržujte všechny předpisy a také se poraďte se svým doktorem nebo lékárníkem.

Masírování

Tělo pročistí i kvalitní a přesně cílená masáž. Dobře provedená lymfatická masáž stehen, břicha a hýždí perfektně rozpohybuje lymfatický systém a odplaví z těla mnoho jedu a usazenin. Pokud nejste sami odborníkem, navštivte některého.