Dnešní moderní kasina nejsou jen o hazardu!

Všichni je známé. Blikající automaty v tmavých místnostech barů a heren nebo desítky kasin v historickém centru hlavního města, ale i dalších českých měst.

Kdo však někdy byl v pořádném kasinu, která dneska nejsou jen o hazardních hrách? Dnešní moderní kasina jsou vždy spojena s hotelem a odpočinkovým resortem. Takové komplexy jsou nejznámější v americkém Las Vegas. Nové však vznikají hlavně v Asii a to konkrétně v Macau. Jak roste ekonomická aktivita místních lidí, roste i počet kasin.

Kasina v Las Vegas už dávno neživí jen peníze utracené v kasinech za hru. Umí je vydělat i někde jinde. Od hotelového ubytování, přes restaurace, show a koncerty až po třeba výlety helikoptérou.

Ne nadarmo se spousta umělců stěhuje do Las Vegas, aby zde mohli vystupovat, protože vím, že jejich koncerty budou takřka pořád vyprodané. To láká majitele, aby zvaly čím dál větší hvězdy. Přes hudební skupiny, po komiky a kouzelníky až po akrobatické a artistické show.

Stejně to platí pro restaurace a bary. Když se chci bavit, potřebuji na to dobře najít. A když jsem na dovolené, tak si chci užít a vyzkoušet kvalitní restauraci. Své pobočky zde mají světoznámí kuchaři, kteří sbírají ve svých podnicích michelinské hvězdy. Samotnou kapitolou svou bary, kluby, ale i striptýz bary.

Jak jsme si ukázali, kasina nemusí mít jen jeden hrací automat vedle druhého, můžou i pěkně vypadat, pobavit a my se tak budeme chtít vrátit. To pak člověk zapomene, že do toho utratil i nějaké peníze na ruletě nebo v hracím automatu.