Znáte krabičkovou dietu?

Máte chuť cítit se obecně lépe, dát dolů pár kil a krom toho i lépe vypadat? Pak věnujte pozornost následujícím řádkům, které se týkají krabičkové diety. Oblíbili si ji už mnozí – celebrity i normální lidé. Je to způsob stravy, která šetří čas, s trochou snahy i peníze a hlavně naučí člověk správným postupům stravování.

Většinou je totiž hlavní příčina toho, že se nám nedaří hubnout jakoukoli metodou v tom, že jíme špatně. Pokud se pro hubnutí pomocí diet rozhodneme, obvykle chceme ihned jisté a viditelné výsledky. To zahrnuje vynechání snídané, cereální tyčinku k obědu, a když dorazíme večer z práce, jsme si celkem jisti, že se nic nestane, pokud v nás skončí celá lednička. To jsou ale právě ty zásadní chyby, které nám ve skutečném dlouhodobém zhubnutí stále brání. Pak se nelze vůbec divit, že jakákoli metoda nám nefunguje, kila zase narostou, roste naše zklamání a klesá sebevědomí.

Jíst správně

Základem každého správného procesu hubnutí totiž není hladovění, ale strava, která je vyvážená, pestrá a dávkovaná zvolna během celého dne. Pokud jíte pravidelně, vaše tělo energii průběžně spotřebovává a protože se nebojí o další příděl, nemá důvod si dělat zásoby. Pokud ale organismus zaznamená dlouhodobé výpadky přijmu energie, bude si z jakéhokoli jídla dělat okamžitě tukové zásoby. Proto nejvíce tloustnete právě při nerovnoměrné stravě a o to více se divíme, že ostatní hubnou, ale přitom se normálně stravují.

Co je principem krabičkové diety

ID-100116344V rámci krabičkové diety je zákazníkovi připravena strava dopředu na určité období podle přesných výpočtů gramáže do krabiček tak, aby snědl jen jejich obsah a nic nepřidával. Pokud jíme doma, nedělá nám problémy si přidat či slídit po jídle ještě po něčem sladkém. Pokud máme ale k dispozici pouze denní jídla v krabičkách, nezbývá nám, než se s tím smířit.

V dnešní době je na trhu i dostatek publikací, které přesně popisují mechanismy a postupy krabičkové diety krok za krokem a den za dnem. To je velmi přístupná možnost, ovšem pokud s touto dietou začínáte, je vždycky lepší si jídla na první měsíc či dva nechat navrhnout odborníkem. Jde totiž o stanovení výše kalorii podle toho, jakého výsledku chcete vlastně dosáhnout. Vy se na druhou stranu zbavíte nutnosti nákupů i vlastního vaření. Absence potravin navíc vás vede k tomu sníst opravdu jen to, co potřebujete, což vede k chtěnému hubnoucímu efektu.

Jídlo je vám přivezeno každý den až domů, případně do práce. Většina zákazníků začíná s malými porcemi. Nicméně obvykle zjistí, že jim jídlo zcela stačí, hlad nemají a opravdu sní všechno. Potraviny jsou čerstvé, velmi chutné a vyvážené jak co do zeleniny a ovoce, tak i mléčných výrobků i masa, ryb a dalších skupin. Prostě všechno, co tělo potřebuje.

Tato dieta vám nejen pomůže od zbytečných tuků, ale hlavně se naučíte to klíčové – tedy jíst správně. Vaše tělo pak bude lépe fungovat, zažívání pro vás nebude utrpením, skončí nadýmání a další možné potíže. Také vás opustí bolesti hlavy, únava, nepříjemné nálady a místo toho přijde svěžest a lehkost.