Zaručená půjčka peněz od soukromého investora

Mnoho rodin je v dnešní době už poměrně zoufalých ze své finanční situace. Peníze nejsou, zaměstnání je celkem nejisté (pokud tedy vůbec nějaké je). A chcete-li si půjčit peníze, objeví se problém. Banky vám nepůjčí, nebankovní společnosti ano, ale pouze na extrémně vysoký úrok nebo za vyšší náklady (RPSN). Existuje však možnost východiska v podobě soukromého investora.

Soukromý investor je řešením v případě, že nutně potřebujete půjčit peníze, ale dosud jste neobjevili příležitost, která by vám plně vyhovovala. Třeba z důvodů přílišné administrativní náročnosti u bank, nebo třeba kvůli nevýhodným podmínkám. Soukromý investor mívá obvykle tu výhodu, že nemá připraveny standardní finanční produkty ve smyslu konkrétní výše půjčky a úroků.

Má možnost vám připravit půjčku přesně podle vašich požadavků. Samozřejmě i on musí zvážit rizika a také svůj vlastní finanční prospěch. Je možné narazit na solidní investory, kteří vám sestaví finanční půjčku přímo na míru a dokonce pro vás bude v dané chvíli výhodná.V případě, že vám nechce půjčit banka a podmínky nebankovních poskytovatelů se vám nelíbí, zkuste využít služeb právě některého ze soukromých investorů.

Výhody půjčky od soukromého investora

Velkým pozitivem půjčky od soukromého investora je jejich relativně snadná dostupnost.  Jediné, co musíte udělat, je sehnat si na investora kontakt, oslovit jej s tím, že poptáváte půjčku a během krátké chvíle víte, zda vám půjčí nebo ne. Soukromí investoři obvykle neprovádí tak důkladné prověřování klienta jako to dělají banky a nebankovní společnosti.

Rychlost sjednání půjčky je poměrně rychlá díky celkově malým nárokům investora. Peníze jsou také poměrně rychle převedeny na váš účet. V dnešní době už snad všechny banky nabízí tzv. rychlý převod peněz, kdy jsou vám finance připsány ještě ten de, co byly odeslány. Samozřejmě ale v případě, že byly poslány ten den do 12:00.

V případě půjčky od soukromého investora nemusíte dokládat výši příjmu nebo jeho pravidelnost. Investoři také většinou nenahlíží do registru dlužníků od společnosti SOLUS.

Výhoda je také to, že si je možné půjčit v podstatě neomezenou částku, od pár stokorun korun po jednotky milionů.

Možná úskalí půjček od soukromých investorů

Hlavní nevýhodou tohoto typu půjček je její cena. Ta se vyjadřuje údajem RPSN. Je-li tento účet uveden v tisících procent, půjčka pro vás nebude příliš výhodná. Pokud ale skutečně peníze potřebujete, může být půjčka s takovými podmínkami vaší poslední možností. Vždy je třeba porovnávat výši úroků a celkové náklady na půjčku, tj. RPSN. Soukromé půjčky bývají poskytovány na směnku. To dává investorovi poměrně snadné možnosti při vymáhání dlužné částky v případě nezaplacení.