Zaměstnanecká odpovědnost a pojištění, to je zajímavá novinka

Zatímco úrazovou nebo životní pojistku znají snad všichni, smlouva, která by zahrnovala odpovědnost ze strany zaměstnance, je už méně diskutovaným tématem. Přitom je však pravdou, že neméně důležitým.

Hmotná zodpovědnost v pracovním procesu, ale i služební cesty, které zaměstnance posadí za volant, to nelze brát na lehkou váhu. Škoda způsobená zaměstnavateli může být někdy hodně vysoká. A kdo není pojištěný, ten ji bude muset hradit z vlastní kapsy. Bohužel, taková jsou tady pravidla. Je proto lepší být připraven, a to bez ohledu na situaci. Nehody se totiž stávají.

Celosvětová platnost je tady velkou výhodou

Někdy vás pracovní povinnosti zavedou do jiné země, možná dokonce i na jiný kontinent. Je proto nutné sjednávat připojištění? Ale vůbec ne, pokud máte pojištěnou zaměstnaneckou odpovědnost, nemusíte se ničeho obávat ani na druhém konci světa. Celosvětová platnost je k dispozici zcela automaticky, a to bez smluvních dodatků nebo příplatků. Služební cesty tedy nebudou představovat žádné komplikace, a to ať už vás šéf pošle kamkoliv.

Dalším bonusem je, že existuje speciální tarif určený těm, kdo jsou za volantem velkou část pracovní doby. Jmenuje se přiléhavě Řidič PLUS a potěší hlavně ty, kdo mají služební vůz k dispozici i pro rodinné účely, jako je dovolená a nákupy.

Hromadná smlouva aneb řešení pro celý kolektiv

Pokud se dohodnete s ostatními kolegy v zaměstnání, nic nebrání ani tomu, abyste pojistku uzavřeli jakožto tzv. hromadnou smlouvu. Samozřejmě ale lze dohodu sjednat i z pozice jednotlivce, záleží už jen na vás. Pojistný limit je stanoven na 500 tisíc korun, což je pro podobné účely dostatečně vysoká částka. Rychlá a věcná dohoda s někým, kdo je čtvrt století na trhu, přesně to je pojišťovna ERGO.