Stylový ubrus je detail, na kterém záleží. Jak vypadají současné trendy?

Wikipedie definuje ubrus jako „doplněk, který slouží ke zvýšení estetické hodnoty pokrývané plochy a případně její ochrany před poškozením a ušpiněním“. Ale to vy jistě víte, protože jich doma máte hned několik a měníte je podle nálady či příležitosti. Že ne? Pokud jste na ubrusy zanevřeli, protože se vám jevily jako přežitek dob dávno minulých, jistě vás překvapí, že jsou opět ve hře. V posledních dvou letech zažívají renezanci a byla by velká škoda, kdybyste nebyli u toho.

Proč mít v kuchyni či jídelně ubrus?

Zprvu to vypadalo, že se ubrusy do moderních interiérů nedostanou, ale nakonec to s nimi dopadlo úplně jinak. Netvrdíme, že se hodí ke všem stylům, které jsou aktuálně v kurzu – vhodně zvolený kousek však může zazářit třeba i v minimalisticky laděné domácnosti.

Na návratu ubrusů přitom není vůbec nic šokujícího. Stejně jako spousta dalších prvků, které se na nějakou dobu „uklidily do ústraní“, se nakonec s velkou pompou vrátily, aby připomenuly, že bez nich není vůbec snadné vykouzlit útulnou atmosféru. Nabídka je neuvěřitelně široká a najdete v ní kousky pro každý den i velmi slavnostní brusy.

Jaké styly ubrusů jsou nyní „in“?

Není ubrus jako ubrus. Výsledek bude stát za to jen v případě, že vyberete správný rozměr i vzor. Vašimi vodítky by proto měly být tvar stolu a styl bydlení.

Co se týče současných trendů, zřejmě vás nepřekvapí přítomnost florálních motivů. Jaro můžete přivítat třeba klasikou v podobě „cibulákového“ vzoru. Rozhodně se nehodí jen na chalupu, perfektně zapadne do takřka jakékoliv rustikální či jen jarně laděné kuchyně.

tip: Bavlněné ubrusy se skvěle hodí nejen na klasický stůl, ale také na konferenční stolek

Zatoužíte-li po špetce romantiky, poohlédněte se po ubrusu ve vintage stylu. Ani v jeho případě by vás neměl styl bydlení příliš limitovat – design odkazující na minulé éry si může velmi dobře rozumět i s moderně vybavenou kuchyní. Spoustu další inspirace najdete zde na webu.