Jak vymalovat byt

Malování domácnosti
Malování domácnosti

Chystáte se dát svému bytu nový nátěr a přemýšlíte, jak na to? Před samotnou výmalbou je nutné provést několik základních úprav povrchu, a až poté přijde na řadu samotné malování.

Jak připravit místnost před malováním

Malování zdí předchází mnoho úprav, které s sebou přináší velké množství prachu a dalších nečistot. Před malováním musíme uzpůsobit místnost tak, abychom se co nejpohodlněji dostali ke všem zdem i stropům. Nejsnadnější způsob, jak docílit dostatek prostoru kolem stěn, je vystěhování nábytku do okolních místností. Kde to však není možné, provedeme sestěhování nábytku do středu místnosti tak, abychom mohli pohodlně pracovat i při ošetření stropu.

Sestěhovaný nábytek musíme pečlivě ochránit malířskou folií, stejně tak jako podlahy, lustry, vypínače, okna, dveře a zárubně. Na zakrytí citlivých podlah se používá malířská tkanina, která je zcela nepropustná a zároveň je odolná vůči protrhnutí. Na této tkanině můžeme bez problému používat žebřík, štafle a další pomůcky pro malování pokojů. Skvělým pomocníkem pro ochranu nábytku a dalšího vybavení jsou malířské pásky, kterými jednoduše oblepíme všechny druhy materiálů a ochráníme je tak před obarvením či poškozením.

Tip pro vás: sedací soupravy

Jak připravit zeď na malování

Pro malování bytu je zapotřebí nejen správný výběr pomůcek, ale také tmely pro vyrovnání nedokonalostí zdí a nakonec samotné barvy.  Před výmalbou je nutné:

  • ze zdí odstranit prach pomocí smetáčků a vysavače
  • mastnotu pomocí namočeného hadru v odmašťovacím saponátu
  • plísně pomocí desinfekce

Po tom, co je podklad zbavený hrubých nečistot, přichází na řadu tmelení prasklin a trhlin ve zdi. Následuje zarovnání podkladu pomocí zbroušení omítky a nakonec přichází na řadu penetrace pro snadnou aplikaci finálního nátěru. Penetrace navíc pomáhá nasytit a zpevnit povrch určený k malbě a zbaví podklad přebytečné prašnosti. Penetrace vyrovnává nasákavost a usnadní tak pokračování práce s dalšími vrstvami nátěru. Penetrace se musí nechat vždy řádně zaschnout dle přiloženého způsobu použití.

Jak vymalovat byt

Jak vymalovat byt? To je otázka, na kterou se nám konečně dostává odpovědi. Po důkladné přípravě podkladu přichází na řadu malování interiéru. Jak vymalovat byt, aniž by na zdech nevznikly nevzhledné kocoury či kaňky? Pokud byste toužili po implementaci barevných odstínů namísto klasické bílé barvy, pak vám doporučujeme vybrat vhodný výběr barvy a to přímo do jednotlivých místností. Součástí malování jsou minimálně dvě vrstva malby pro dokonalé zakrytí a jednotnou barvu bez šmouh a kocourů.

Jak vymalovat byt originálními ornamenty

Různé barevné zdi a ornamenty na zdech jsou v kurzu a hodí se do moderního, klasického i historického interiéru. Jak vymalovat byt pomocí ornamentů je úkol, se kterým si hravě poradí praktická šablona.

Výrazné ostré hrany zajistí maskovací páska. Při použití válečku používáme širší pásku, na malý štětec používáme úzkou. Při odstranění pásky se přesvědčíme o tom, že je podklad dokonale zaschlý, jinak hrozí strhnutí pásky i s barvou.

Jak vymalovat byt různými barvami

Bílá barva je dominantou každé české domácnosti a to už po dlouhá staletí. Vneste do interiéru nový styl pomocí barev. Do každého pokoje volte barvu, která se bude hodit k nábytku a podlaze. S výběrem vhodných barevných tónů vám pomohou naši profesionální malíři pokojů, kteří při výběru barvy berou v úvahu světlo v místnosti, proudění slunečního svitu do místnosti v různých etapách dne a také použití místnosti.

Jednotlivé místnosti vyžadují různé odstíny barev, které mají přímý vliv na člověka. V ložnici se používají tlumené barvy, které mají navodit uklidňující účinek, naopak v kuchyni se používají barvy, podporující chuť k jídlu a v herně nebo pracovně vybízejí barvy k aktivitě.

Objednejte si malíře pokojů

Jak vymalovat byt řeší mnoho domácností. Nebojte se přenechat svůj projekt našim specialistům, kteří vám poradí, jak vymalovat byt, které barvy použít a na co si při malování právě u vás dát největší pozor.

Objednejte si naše malíře pokojů právě nyní! Nejdříve k vám přijde náš specialista, který navrhne postup práce, vybere vhodný druh barvy i barevný tón. Následně vypracujeme cenovou nabídku a po odsouhlasení k vám přijedeme v předem určený čas a vymalujeme váš interiér tak, abyste byli maximálně spokojení.