10 tipů pro stěhování bytu

Máte stres ze stěhování, a to jste ještě ani nezačali? Nechejte se inspirovat 10 základními tipy pro stěhování a zmírněte tak svou nervozitu před samotnou akcí.

10 tipů pro stěhování bytu

Rozhodli jste se změnit bydliště, a proto nyní řešíte otázku stěhování? Pokud ano, možná již na sobě cítíte, jak stoupá nervozita. Není se čemu divit, neboť tato záležitost je stresující naprosto pokaždé. Proto je třeba si tento proces zjednodušit, jak to je jenom možné. K tomu Vám pomůže našich 10 tipů pro stěhování bytu:

  1. Vynahraďte si dostatek času

Stěhování není na jeden den, neboť vyžaduje přípravy několik dní dopředu. Proto si neváhejte vzít dovolenou k víkendu, byť třeba jenom pondělí nebo pátek.

  1. Sežeňte si krabice

Nejjednodušší a nejúčinnější je balit se do krabic. Ty si můžete zapůjčit nebo zakoupit u stěhovací firmy. Čím více si jich obstaráte, tím větší svobodu pak při samotném balení budete mít.

  1. Pečlivě se sbalte

Obecně platí, že balit byste se měli tak, abyste na místě určení mohli všechno zase rychle vybalit. Nezapomínejte však na pravidlo, že předměty, které budete potřebovat jako první, byste neměli balit na dno krabic, naopak byste je měli umístit tak, abyste je měli maximálně po ruce.

  1. Vytvořte si pohotovostní balíček

Abyste nemuseli hned první noc na novém místě hledat kartáček mezi několika krabicemi, vytvořte si balíček, kde budete mít vše potřebné pro přežití první noci.

  1. Přizvěte někoho na pomoc

Vezměte rodinu, kamarády nebo požádejte někoho za menší úplatu, což je vždy lepší, než všechno se snažit zvládnout svépomocí.

  1. Popisujte si sbalené krabice

Abyste měli nad vším přehled, je třeba si každou sbalenou krabici popsat a vyznačit si její důležitost.

TipStěhování a stěhovací služby – mezinárodní franchisová síť EXTRA SERVICES

  1. Počítejte s tím, že nemusí být za jeden den hotovo

Zvláště při malém počtu pracovníků a velkém objemu nábytku je nutné počítat s tím, že se stěhování může protáhnout i na více než jeden den.

  1. Zajistěte předměty při transportu

Abyste předešli poškození elektroniky nebo nábytku, pečlivě veškeré přepravované věci zajistěte, například gumovými páskami nebo dostatečným polstrováním.

  1. Neváhejte kontaktovat stěhovací firmu.

Divili byste se, kolik Vám taková profesionální firma ušetří času, starostí a občas dokonce i peněz.

Podívejte se například na webové stránky stěhovací firmy Vektos. Vším Vás provedou a pomohou krom samotného stěhování i s teoretickou a praktickou přípravou tak, aby jste zvládli vše bez stresu.

  1. Zajistěte si parkování

Aby bylo stěhování, co možná nejméně náročné, měli byste s vozidlem zaparkovat blízko dveří původního i nového domu.