Jak ohřívat vodu v domácnosti? Víme to!

Plánujete stavbu, nebo rekonstrukci svojí domácnosti? Pokud ano, je dobré zamyslet se nad tím, jak budete ohřívat vodu, potřebnou třeba na mytí nádobí, nebo na hygienu. Hledáte-li výčet možností, a to spolu s pozitivy a negativy, přinášíme vám je.

Zkuste elektřinu. Je klasikou

Nejjednodušší a dnes také nejrozšířenější možnost, která v mnoha domácnostech existuje. A to proto, že elektřinu dnes najdeme téměř všude a tak se tato cesta jeví jako nejjednodušší. O čem mluvíme? Jsou to komfortní bojlery. Tedy zásobníky vody, ve kterých je voda ohřívána a následně může být použita k jakémukoliv účelu, jelikož je klasicky rozvedena po domácnosti. Jaké jsou výhody tohoto řešení?

  • Široká nabídka různě velkých bojlerů
  • Kvalitní izolace a efektivní ohřev
  • Teplá voda ihned k dispozici

Co takhle plyn?

Druhá možnost se může týkat té domácnosti, která má zavedený plyn. V takovém případě je dobré myslet na to, že nejlepším řešením je plynový kotel. Kromě ohřevu vody může nabídnout i možnost vytápění. Kotel určitě zaujme svou efektivitou, nebo jednoduchým, a také zcela čistým provozem. Navíc potěší i to, že sepne jenom ve chvíli, kdy je teplá voda potřeba. Na rozdíl od bojleru tak ohřívá skutečně jenom tolik, kolik potřebujete. Na druhou stranu může být vyplýtváno i několik litrů, než začne téci teplá.

Hitem je tepelné čerpadlo

Jde vám o to, zvolit moderní a zároveň také výrazně levnou formu ohřevu vody? Potom zapřemýšlejte nad tepelným čerpadlem, které u nás nabídne třeba firma Wolf. Ta je určitě jednou z nejlepších na trhu. Výhodou tepelného čerpadla je rozhodně jeho velká úspora, protože dokáže čerpat energii z okolí. Dále připomeňme, že kromě ohřevu vody ho můžete v domácnosti využít i jinak. A to například na vytápění, stejně jako se bude hodit i v létě, kdy s ním budete vzduch také ochlazovat. Do rodinných domů dnes nejdoporučovanější forma.