Jak chránit děti před sluncem v parných letních dnech

V horkých letních dnech je samozřejmě ze všeho nejlepší skrýt se někde v chládku nebo u vody.Ne vždy to ale jde a proto přinášíme několik užitečných tipů, které se nám osvědčily při letních procházkách a výletech s malými dětmi

Opalovací krém vhodný pro děti je samozřejmostí. Jeho nedostatkem však je, že nijak nechrání před úžehem. A ať výrobci uvádí cokoliv, pro malé děti není pobyt na slunci, byť pod ochranou opalovacího krému, nejvhodnějším řešením. Mnohem lepší je chránit před slunečními paprsky zastíněním, aby se na slunce vůbec nedostaly.

Jako nejjednodušší a zároveň nejlépe chránící prostředek se v praxi osvědčilo použití slunečníku. Je to léty prověřený prostředek ještě z dob, kdy o opalovacích krémech nikdo neslyšel. Nevýhodou je, že nemáte volné ruce a někdy je otravné tahat s sebou deštník, který momentálně nepotřebujete.

Tip pro vásIVF

Další možností je pokrývka hlavy v kombinaci s dlouhým oblečením. U pokrývky hlavy je jedno, jestli zvolíte klobouček nebo kšiltovku. Důležité je, aby dobře kryla obličej kšiltem, poskytovala ochranu uším a ideálně i zátylku. Skvělé jsou třeba kšiltovky z dílny Little Angel. Krásně kryjí jak obličejík, tak ouška a krk, navíc jsou vyrobeny z materiálu Outlast, který aktivně reguluje teplotu těla. V horkých dnech tedy ještě vašeho potomka dokáží aktivně ochlazovat a tím předcházet nejen úžehu, ale i úpalu.

Z oblečení pak volíme ideálně nějaký lehký přírodní materiálbambus nebo merino, které dobře odvádí pot a pomáhá regulovat tělesnou teplotu, anebo již zmiňovaný Outlast. Pro male děti vybíráme bodýčka, pokud nechceme mazat ruce, můžeme zvolit variantu s dlouhými rukávy.

K ochraně nožiček se skvěle opět hodí merino – ať už kalhoty či pohodlné harémky. Pro starší dítka a do zvlášť teplého počasí stačí kraťásky.