Tipy na nákup zásnubního prstene

Většina žen má romantickou a mnohdy až zkreslenou představu o tom, za jakých okolností ji její milý požádá o ruku a dostane nejkrásnější zásnubní prsten světa. Není potřeba se ihned lekat. Výběr prstenu nemusí být žádný horor a na romantiku vezměte svou lásku do kina. Existuje pouze pár pravidel, které se vyplatí při výběru prstenu mít na paměti. Rozhodli jsme se vám trochu pomoci s výběrem a přinášíme rady a tipy, jak vybrat ten správný zásnubní prsten.

Před každým výběrem jakéhokoliv šperku je dobré znát styl, který je vaší budoucí snoubence vlastní. Poté už stačí vybrat vhodný kov a velikost. Zásnubní prsten nemusí být pouze stříbrné kolečko s bílým kamínkem. Projevte trochu fantazie a originality. Vždyť se jedná o záležitost, kterou si bude vaše láska pamatovat celý život.

Zásnubní prsten podle stylu

Věnujete-li pečlivou pozornost výběru, ocení vizuální hodnotu prstenu nejen snoubenka, ale i její okolí. Je více než jasné, že nejdete kupovat prsten s určitou vizí. Pro ty, kteří do dnešního dne šperkům příliš nerozuměli, je připraveno rozdělení, jež umožní proniknout do tajů krásných dárků pro něžné pohlaví.

Eleganci nejlépe vyjádří diamantový prsten, po kterém elegantní dáma touží. Tento typ patří k těm nejoblíbenějším. Hodí se především pro ženy, které se rády podobně i oblékají. To znamená elegantně, přitom decentně.

Romantička je naopak přitahována starými věcmi. Uvítá vintage šperky, malé kamínky či ozdobné vzory kolem centrálního kamene. Kovy mají lehce ošuntělý nádech a již na první pohled působí tak, že se zasníte a lítáte v oblacích.

Sportovní typ ženy upřednostní například stříbrný či zlatý prsten, kde kamínek příliš nevystupuje z obroučky prstene. Byl by totiž během sportování krajně nepraktický. Ovšem nenechte se zmýlit pouze tímto faktem. Mnohé sportovně založené ženy mohou být kombinaci romantičky nebo elegantní dámy. Vždy zvažte všechny její vlastnosti a prsten vyberte podle nejdominantnější vlastnosti.

Rada na závěr: Váháte-li, jaký typ kovu zvolit, sledujte šperky, které přítelkyně nosí. Správnou velikost zjistíte tak, že si tajně vypůjčíte jeden z jejích prstýnků, který nosí právě na prsteníčku. Podle něj určíte vhodnou velikost.