Roztočte to na silnici

Každý máme své slabosti. U někoho to jsou krásné boty, u jiných značkové kabelky a u mužů to jsou jednoznačně jejich auta. A ať už bylo to vaše první vozidlo Trabant 601 nebo třeba Škoda 105 byli to vaši miláčci, kteří vám dělali radost a vy jste pro ně chtěli vždy jen to nejlepší. Tahle láska vám nejspíše zůstala na celý život. Tak je nechte běhat po tom nejlepším.

A co je to nejlepší?

I když by se to nemuselo zdát, právě kola dělají vaše auto. Jejich zátěž je velká, zůstává na nich velké množství nečistot (sůl, částečky z brdových destiček, posypy silnice), proto se o ně musíte řádně starat a vybrat ty nejlepší.  Na výběr je hned z několik možností.

Srdce z oceli?

Největší výhoda ocelových kol? Výhody tzv. „plecháčů“ jsou odolnost a nízká cena, to jsou samozřejmě nezanedbatelné bonusy. Bohužel se u nich nedá mluvit o nějakém designu. Lisují se sériově z oceli. Disky mají otvory pro cirkulaci vzduchu, chlazení brzd. Pokud chcete svá kola ochránit, budou určitě dobrou volbou. Tyhle kola vás nezklamou.

Hliník se odstěhoval do Humpolce

Nebojte se, tenhle se nikam nestěhuje, naopak obliba hliníkových kol neustále stoupá nejen u nás, ale po celém světě. Stávají se stylovým doplňkem, který dá pomyslnou tečku vašemu vozu. Alu kola, jak jim přezdíváme, jelikož jsou vyráběny z velké části ze slitiny hliníku, lépe regulují teplo z brzd a jsou lehčí, což sebou ale nese větší náchylnost na poškození. Na zimní měsíce tak tyhle kola nejsou ideální a hodí se více uzavřenější ocelová kola, která se vám budou lépe udržovat. Naopak ale v letních měsících díky odvodu tepla z brzd jsou top. Je to zkrátka designovka, na kterou se budete rádi dívat. Krásný přehled jak vašemu miláčkovi sluší nabídne alu kola konfigurátor.

Designovka, ale ne pro každého

Trochu stranou, ale je potřeba se o nich pro úplnost zmínit, jsou disky ze slitiny hořčíku. Závodní nebo luxusní vozy se mohou pyšnit právě těmito koly. Jejich klady jsou lehkost, na druhou stranu jsou opravdu drahé, korodují zevnitř a mohou tak lehčeji prasknout.