Retenční nádrž svépomocí nebo se specialistou?

Plánujete pořízení retenční nádrže? Není divu. Stále více jednotlivců i rodin pořizuje retenční nádrž pro to, aby uspořili na výdajích. Dešťová voda, kterou nádrž zadrží, je k dispozici na celé týdny a lze ji využít například k umývání aut, splachování nebo praní prádla. Jedná se o velmi dobrou volbu, chcete-li, aby vaše domácnost byla soběstačná.

Podíváte-li se na to, jak se pořizuje taková retenční nádrž (článek zde), zjistíte, že vás čeká několik nemilých kroků. Nejprve musíte oslovit projektanta, který vám vytvoří projektovou dokumentaci. Tito specialisté bývají velmi žádaní a tak je možné, že si na to počkáte i půlroku. Bohužel. Následně vás čeká poměrně nepříjemné oběhávání úřadů a zařizování povolení. Pravidla k jeho udělení se liší místo od místa. Pak následuje samotné připravení místa a pořízení nádrže.

Celý proces tak může zabrat hodně času, ale existují i jiné cesty. Jednou z nich je využít služeb firmy, která za vás vyřizuje celou věc na míru. To je například právě ZAKRA, projekční kancelář z Plzně, která ovšem realizuje zakázky po celé zemi. Ta vám nejen připraví samotný projekt (a v případě potřeby i hydrogeologický posudek), ale zajistí i povolení úřadů.

Pokud vás to zaujalo, neváhejte firmu oslovit. Vstupní diskuse je navíc zdarma.

Tip: Vše potřebné pro vaši dílnu naleznete na Ynaradi.cz