Problémy s erekcí a jak se jim účinně vyhnout

Potíž s erekcí je problém, který je v poslední době velmi často skloňován. Vlivem uspěchané a hektické doby se už dávno nedá říct, že by se týkal jen malé hrstky mužů. Jak vlastně erekce probíhá z medicínského hlediska? Samotný proces ztopoření začíná v okamžiku, kdy lidský organismus cítí psychickou či hmatovou stimulaci. Hladká svalovina při stěnách arterií začne propouštět větší průtok krve do houbovitých tkání, které jsou součástí topořivých tělísek. Žíly na povrchu údu díky tělískům začnou zadržovat krev a penis tímto mechanismem tvrdne a roste do délky.

Příčin, proč vlastně tento typ problémů u mužů nastává, je hned několik:

  • Tělesné příčiny

Problémy s erekcí mohou vyvolávat například poruchy cévního systému, který zásobuje penis krví. Tento jev bývá častý u starších pánů, kteří trpí na kornatění tepen (arterioskleróza). Dalším závažným problémem může být i špatná struktura topořivých těles v pohlavním orgánu.

  • Psychické příčiny

Do této kategorie poruch můžeme zařadit všudypřítomný stres, který nabourává organismus jak při práci, tak v osobním životě. I časté pocity selhání se negativně podepisují na pohodě mužů v oblasti erotiky.

  • Léky

Při braní prášků typu antidepresiv vzrůstá možnost problémů  s erekcí. Rovněž léčení preparáty na snížení krevního tlaku či Parkinsonovy choroby negativně ovlivňuje topořivou reakci.

  • Hormonální příčiny

Důvodem špatné erekce je bezesporu málo mužského pohlavního hormonu testosteronu, naopak v případě přebytku není ideální v mužském těle hormon prolaktin.

Samozřejmě existuje celá řada možností, jak problémy s erekcí řešit. Důležitým krokem je přiznání si samotného problému a návštěva specializovaného lékaře, s kterým své obavy a projevy proberete. Tento krok by měl být samozřejmostí, protože zde není žádný důvod pro ostych a samoléčba bez dozoru lékaře může být zdlouhavá, neúčinná a v krajních případech až nebezpečná!

  • Léky na předpis

Odpovědí na to, jak zlepšit erekci, mohou být léky, jejichž látky rozevírají malé tepny ústící do topořivých tělísek. Jde například o Sildenafil obsažený ve Viagře, tato látka může zabírat poměrně rychle do 30 minut.

  • Přírodní produkty

Bylinky mohou příznivě ovlivnit zlepšení erekce. Týká se to preparátů jako kotvičník zemní, který pomáhá zvyšovat hladinu testosteronu, nebo rostliny Maca, jež ve formě suchého prášku slouží nejen k dobré erekci, ale i k obnovení organismu po vyčerpání.

  • Injekční přípravky

Jejich funkce spočívá v aplikaci do topořivých tělísek, kde vyvolají zhruba do 15 minut fyzické vzrušení. K použití jsou vhodné třeba přípravky Karon či Caverject.

Opačným typem problémů, s kterým se muži setkávají, může být naopak předčasná ejakulace a situace, kdy se kvůli nadměrné vzrušivosti muž naopak snaží ejakulaci oddálit. Pokud spadáte do této kategorie a ptáte se jak oddálit ejakulaci, i zde by měla být prvním krokem návštěva lékaře.