Oplocení našeho pozemku doporučuje i HK-ploty oplocení Brno

Oplocení v Brně

Ochrana našeho pozemku, majetku i našich blízkých, ochrana zahrady před zvědavýma očima sousedů je u každého plotu prioritou. Můžeme jej postavit z materiálů různé kvality, například z cihel, přírodního kamene, dřeva, ale i z kovu nebo kovového plechu. Jaký plot si postavit nám mohou poradit i pracovníci společnosti HK-ploty oplocení Brno.

Obliba dřevěného plotu

Naši předkové stavěli svá sídla a obydlí, která pak potřebovali ochránit před zloději a nájezdy nepřátel. Dřevo bylo nejdostupnějším materiálem nejen pro stavbu domů, ale také oplocení. Domy tak byly ohraničeny dřevěnými deskami, větvemi a jinak opracovaným dřevem. Dnes můžeme vidět dřevěný plot z desek, hranolů a různých latí. Dřevo je dokonalý materiál, který se jednoduše zpracovává, má originální strukturu a je vhodný pro oplocení i v kombinaci s jinými materiály. Jednu nevýhodu má a tou je špatná odolnost proti vlhkosti. Je potřeba tedy dřevo ošetřit impregnací nebo lazurou, která napomáhá lépe odolávat dešti, ale také povětrnostním podmínkám. Pokud se budeme o takový dřevěný pot dobře starat, může nám vydržet i několik desetiletí. K takovým závěrům se přidávají i pracovníci společnosti HK-ploty oplocení Brno.

Kovové ploty nejen od firmy HK-ploty oplocení Brno

Otázka bezpečnosti v soukromých oblastech je pro mnohé důležitá. Nezastupitelným „atributem“ jakéhokoli místa je tedy odolný plot. V posledních letech se popularita kovových plotů zvýšila a to už z důvodů vhodných a pozitivních vlastností. Všichni klademe na plot jiné požadavky a tak se oplocení realizuje z různých kovových materiálů, například z hliníku, nerezi, plechu, ale i z obyčejných železných profilů. Všechny ale podléhají spolehlivosti, odolnosti a pevnosti. Některé kovové prvky jsou realizovány jako součást oplocení z důvodu estetiky.

Hlavní a nejoblíbenější typy kovového oplocení :

  • Kovový plot se, jak už bylo řečeno, vyznačuje dlouhou životností, relativně nízkými náklady a snadnou instalací. Kovová síť může být galvanicky pozinkována nebo natřena antikorozní barvou. Výhodou takových plotů je, že poskytují dobrou viditelnost a nebrání vniknutí slunečního záření do oblasti.
  • Svařované ploty. Klíčovou výhodou je propracovaný vzhled. Určitě je můžeme nazvat skutečnými uměleckými díly.
  • Plot z plechu. V tomto případě lze použít hladké nebo drážkované válcované výrobky. Oplocení může být z profilovaného, trapézového nebo pozinkovaného plechu. Jedná se spíše o ploty z lehkých kovů, které se snadno instalují a mají relativně nízké náklady.

Vlastnosti kovového profilu

  • má malou specifickou hmotnost
  • odolný vůči vlhkosti
  • zachovává tvar při výrazných teplotních výkyvech
  • má dostatečnou trvanlivost
  • prezentovány v široké škále barev
  • odolný vůči ultrafialovému záření a srážení
  • díky použití ochranného povlaku je odolný

Spolehlivost a profesionalita odborné firmy, například HK-ploty oplocení Brno

Jestliže využijeme nabídek odborných firem, můžeme si být jisti, že budeme mít plot, který bude splňovat naše požadavky a to nejen na bezpečnost, ale i na design. Pracovníci takových firem mají mnohaleté zkušenosti a navíc vědí, jak svou práci dělat dobře a zodpovědně. Trh služeb nabízí poměrně velký výběr firem, které se zabývají realizací takových plotů od A – Z. Spolu s nabídkou realizace plotu je v jejich portfoliu také odborné poradenství, práce na klíč, realizace  branek a  podobně. Tyto služby nabízí i HK-ploty oplocení Brno.