Levný a kvalitní tisk vám pomůže s úsporou nákladů. Jak na to?

Tisknutí dokumentů se ve firmě nevyhneme. Jakákoliv kancelářská činnost dnes zkrátka dokumenty produkuje. Ať už jsou to smlouvy nebo třeba jen faktury po zákazníky. Vždy je potřeba něco vytisknout. Pro firemní nasazení se používají z pohledu úspory nákladů na tisk zejména laserové tiskárny, inkoustové by nás totiž na spotřebním materiálu vyšly dráž. Samotné tonery ale lze kupovat ještě levněji.

Jaké jsou možnosti nákupu levného toneru?

V zásadě máte dvě možnosti, jak přistoupit k nákupu toneru. Buď přistoupíte na hru výrobce tiskárny a budete kupovat dražší originální tonery, nebo se podíváte, jaké další možnosti tady jsou. Zpravidla se jedná o:

  • Repasované tonery
  • Alternativní tonery

Repasovaný toner je vlastně originál, který prošel procesem renovace. Opotřebené díly byly vyměněny a má novou náplň. Repasy nabízí řada firem, i když výrobci tiskáren to samozřejmě nevidí rádi. Toner je totiž vyroben jako jednorázový spotřební materiál a přicházejí zde tak o peníze od zákazníků.

Alternativy jsou ideální volba

Další dobrou možností, jak ušetřit a zachovat dobrou kvalitu tisku, jsou alternativní produkty. Stačí se třeba podívat na toner CE285A, který je do řady tiskáren HP. Jeho cena je nižší než u originálu, přitom vám poskytne srovnatelnou kvalitu tisku. Kvalitní alternativní tonery totiž s kvalitou tisku žádní problémy nemají.

Samozřejmě je potřeba vybírat toner dle konkrétního modelu tiskárny. Většinou jsou určeny hned pro několik modelů. Možná máte tiskárnu HP, která vyžaduje jinou náplň, takže se pak musíte orientovat třeba na toner G2612A, který zase pokrývá širokou škálu produktů. Tento toner, stejně jako předchozí, dokáže vytisknout až 2000 stran při standardním pokrytí tiskové strany. Garantuje vysokou kvalitu tisku srovnatelnou s originálem, a to díky mezinárodním certifikacím.