Hledáte nebankovní půjčku, kde opravdu půjčí bez podvodu?

Ať už uvažujete nad každým výdajem a snažíte se šetřit na každém kroku, někdy se i přes veškerou snahu může stát, že potřebujete finanční injekci. Takové nečekané výdaje mohou být nejrůznějšího druhu – rozbitý domácí spotřebič, vzdělání apod. Pokud máte na všechno dost času, nic vám nebrání zajít do banky a vyřídit půjčku tam. Ale trvá to vždycky poměrně dlouho.

Pokud ale nastane situace, kdy potřebujete peníze opravdu rychle, je vždycky možné vyhledat některou z nebankovních společností a obrátit se na ni. Na českém trhu jich působí desítky a každá má svoje spektrum služeb nastavené trošku jinak. Představme si nyní několik z nich, u kterých je získání nebankovní půjčky téměř jisté. Jedná se o společnosti, které vám za prvé skutečně půjčí, za druhé to udělají opravdu rychle – většinou během několika málo hodin (někdy i během minut).

Vyřízení a poskytnutí půjčky u nebankovní společnosti dělá skutečně čest jejich heslu – proces trvá neskonale kratší dobu než u jakékoli banky. Nejkratší možná doba spočívá v připsání peněz na váš účet ještě během stejného dne, kdy o půjčku žádáte.

Jak fungují ty společnosti, které člověku opravdu půjčí?

Jejich hlavním znakem je rychlost. Znamená to rozdíl mezi časem, během kterého o půjčku žádáte, a časem, kdy je vám obnos připsán na účet u vaší banky a můžete s ním již nakládat. Vlastnosti takové půjčky jsou uzpůsobeny právě této rychlosti. Nebankovní společnosti se většinou příliš nezabývají bonitou svých klientů. A protože se jedná o relativně malé obnosy – řádově od stokorun do několik málo tisíc, není pro zdlouhavé posuzování klienta důvod. Většina žadatel o rychlé půjčky je tak obdrží velmi rychle a bez větších zádrhelů.

Jaké jsou podmínky nebankovních půjček

Nebankovní společnosti, které vám opravdu půjčí, nejsou vázány na složitou administrativu či dokládání kupy různých dokumentů. Obvykle vám postačí k celé transakci jen občanský průkaz. Díky tomu (a nejen tomu) se nebankovní půjčka stává velmi oblíbeným a hlavně dostupným finančním produktem. V případě těchto minipůjček či mikropůjček nedochází k podrobnějšímu zkoumání situace žadatele. Svoji finanční situaci tak můžete vyřešit skutečně ihned. Pokud se vám dnes rozbije pračka a nemáte na její opravdu – požádáte o půjčku nebankovní společnost a peníze máte na účtu nejpozději druhý den.

Nabídka půjček u nebankovních společností

Podívejme se teď na několik nebankovních společností, které se už delší dobu poskytováním půjček tohoto typu zabývají.

Poměrně známá je u nás společnost Home Credit. U mí si můžete půjčit nejvýše 150 000,- s dobou splácení až 84 měsíců.

Dalším matadorem finančních služeb je u nás Provident Financial. Nabízí krátkodové půjčky do maxima 80 000,- a dobu splácení nastavuje maximálně na 14 měsíců. Jde tedy o velmi krátkodobé půjčky.

Nesmíme zapomenout ani na firmu Tommy Stachi, která vám ráda půjčí až 100 000,- na plných 18 měsíců.

Další firmou, která vám opravdu půjčí, je například Profi Credit s limitem nastaveným na 166 000,- a maximem splácení v horizontu 48 měsíců.

Všechny půjčky nebankovních společností mají vyšší úroky než půjčky poskytované bankami. Jsou tu úroky a tzv. RPSN, tedy celkové náklady na půjčku. To druhé se obvykle pohybuje ve výši 15 – 25% v případě bank, u nebankovních společností i v řádu stovek či tisíců procent. Proto je vždy naprosto nutné dodržet splátkový kalendář. Jakékoli prodlení se vám velmi prodraží. Je to cena za rychlost půjčky a absenci skrytých poplatků.