Co musí splňovat dobré bazénové plachty?

bazénová plachta v TOP provedení
bazénová plachta v TOP provedení

Instalace bazénu neznamená pouze radost. O bazén je také třeba pečovat, aby voda v něm byla stále zdravotně nezávadná, aby se filtr nezanesl špínou a spadaným listím, aby se udržela správná teplota a především je potřeba udělat vše pro to, aby i ti nejmenší a nejmladší členové rodiny nepřišli k úhoně. Bazénové plachty jsou tak naprostou nezbytností.

Materiál krycí plachty

Nejdůležitějším požadavkem, který plachty musí splňovat, je nosnost. Aby bazénové plachty opravdu mohly být dostatečnou ochranou, musí unést alespoň 50 kg na metr čtvereční, v ideálním případě i více. Ty nejlepší PVC plachty unesou až 100 kg.

Dále musí být nepropustné, aby se do bazénu nedostaly ani nečistoty rozpuštěné v dešti a měly by být ošetřeny UV vrstvou, která zabrání vytvoření zeleného prostředí v bazénu a dále tak chrání kvalitu vody. Zároveň je lepší, pokud je vrchní strana bazénové plachty polakovaná, protože se tím díky tomu výrazně usnadní její údržba.

Doplňkové komponenty

Plachta není pouze pouze samotný materiál, který překrývá bazén, ale potřebuje ke své správné funkci úchytové kolíky či gumu, díky kterým bude plachta dobře připevněna. Ačkoli se může stát, že se jedná o pouze malé součástky, jejich kvalita je neméně významná a musí být schopné odolat všem vlivům počasí.

Bazénové plachty by navíc měly mít ve svém příslušenství také vhodný vak, do kterého je možné je uschovat v létě, v době, kdy se bazén používá.

Další služby

Aby bylo možné vyhovět všem klientům, tak se plachty obvykle nabízí ve třech variantách. Základní zpravidla bývá nelakovaná na standardně veliké bazény, ale zároveň vyhovující všem bezpečnostním standardům. Nejvyšší varianta již obsahuje i vodní síto a je v nabídce v nejrůznějších barvách a designech, aby mohla tvořit i esteticky vhodný doplněk domu.

Společnost vyrábějící bazénové plachty by měla ideálně sídlit v České republice díky čemuž bude schopna nabídnout potřebnou záruku a servis.