Co je to e-babeta a jak vybrat tu správnou?

Současná doba je nakloněná směrem k elektromobilitě. Tento způsob transportu sebou přináší možnost, jak být zcela nezávislý na běžných typech dopravy, přičemž je zároveň velice šetrný k životnímu prostředí, což je dnes velice diskutované téma.

Nehledě na to, že je také současným trendem v rámci individualizované dopravy. Ideálně se pak hodí ke zdolávání kratších úseků, přičemž přiznejme si to, řada z nás tráví svůj život pouze v rámci několika kilometrů.

Na takové přesuny se zejména elektroskútry bezvadně hodí a vůbec při tom nevadí jejich omezená dojezdová vzdálenost či poměrně nízká rychlost. Např. takové elektrobabety spadají do kategorie malých mopedů s elektrickým pohonem, tudíž k nim není zapotřebí vlastnit řidičský průkaz či vozidlo registrovat nebo hradit pojištění, přestože to samozřejmě doporučujeme.

Podobně jako to, že je na místě používat helmu, protože bezpečnost je velice důležitá, a to obzvlášť u mladších lidí, jelikož taková vozidla mohou využívat všechny věkové kategorie.

Proč si pořídit e-babetu?

E-babety v první řadě přináší již zmíněnou ekologickou šetrnost, kdy za sebou zanecháváte nulovou emisní stopu a neznečišťujete prostředí. Stejně tak zaručují velice tichý chod a fakt, že ušetříte náklady za benzín či naftu.

Stroj je vybaven vyjímatelnou baterií, kterou si můžete jednoduše odnést domů, kde ji v klidu nabijete a připravíte tak na další cestu. Případně je možné si dokoupit i baterii silnější, jež vám umožní delší dojezd, a to až 95 kilometrů.

Flexibilita je rovněž velkou výhodou, stejně tak jako možnost dostat se i do lokalit, kam je vozidlům se spalovacím motorem přístup zapovězen. To se vám může velice hodit v případě, jestliže vykonáváte nějakou práci typu roznášení letáků či rozvoj jídla a tak podobně.

Uplatní se však i v náročnějším terénu, což je zajištěno díky větším kolům a precizním tlumičům. Zdoláte tak klidně i polní cesty. Dále zmiňme i jednoduchou údržbu.

Podle jakých parametrů se při výběru rozhodovat?

Nákup e-babety je investicí na delší dobu, tudíž je rozumné si nejdříve promyslet k jakému účelu ji budete chtít využívat.

A že takových možností je bezpočet. Může to být práce nebo vyjížďka na ryby do přírody v poklidném tempu, přičemž můžete e-babetu použít i jako improvizovaný bicykl, a udělat tak něco pro své zdraví. Už proto, že nabízí možnost dojezdu i šlapáním, jelikož disponuje i klasickými pedály.

Aspekty, na které je dobré se dále zaměřit, jsou především dojezdová vzdálenost, tudíž byste měli vědět, jak dlouhé trasy budete potřebovat zdolávat a rychlost. Podstatná je také hmotnost.

Pamatujte, že čím nižší váha je, tím snadnější je obsluha stroje, ale i možnosti skladování. Některé typy e-babety se vám klidně vejdou třeba do karavanu, když vyrážíte na dovolenou a můžete je tedy vzít s sebou. Bát se pak nemusíte ani odcizení, protože e-babeta je vybavena dálkovým ovládáním s alarmem.

TIPpůjčovna vozidel tesla

Pakliže si chcete zpříjemnit cestování na kratší vzdálenosti, případně být zcela nezávislí na ostatních druzích dopravy, elektrická babeta pro vás může být zajímavou variantou. Kloubí v sobě flexibilitu, pohodlí, absolutní svobodu a také díky ní ušetříte na pohonných hmotách. Využít jí pak můžete při práci, ale i volnočasových aktivitách.

Vybrat si tu pravou můžete přímo u výrobce a prodejce e-babet Racceway společnosti rulyt.cz.