Změnu investičního chování v ČR zaznamenala i Rusňákova DRFG

Zejména v zahraničí je v současné době patrný trend většího přechodu z aktivních forem investování k formám pasivním. Lidé tak přestávají svěřovat své finanční prostředky portfolio manažerům. Ti mají za úkol velmi aktivně nakládat, zhodnocovat a zcela ideálně porážet výkonnost daného trhu. Lidé své prostředky zhodnocují zejména prostřednictvím pasivních instrumentů. Ty sledují výkonnost celého portfoliového celku nebo amerických indexů. Neinvestují do konkrétních akcií na burze, ale do celku ekonomiky. Investiční fondy DRFG stoupají vzhůru a velmi se jim daří.

Mění se investiční chování a Češi jsou spořivější

Češi jsou na tom určitě finančně lépe než dříve a vydělávají více. Šetřivost se nemění, spíše prohlubuje nebo zůstává stále na stejné úrovni. V průměru investují celkem 350 000 korun. Zajímavý je poměr lidí, kteří investují jednorázově nebo dlouhodobě. Jednorázový vklad investuje přibližně polovina, zatímco asi jedna třetina lidí pak přispívá pravidelnými vklady. Ze začátku do fondů DRFG, které založil David Rusňák, vloží jednorázově 10 000 až 100 000 a následně měsíčně zasílají mezi 500 až 2 000 korunami. Nejde o žádné letadlo, ale o bezpečný nástroj zhodnocení investic, což dokazují i pozitivní recenze a diskuze.

Efektivní využití prostředků v rámci DRFG

Oproti zahraničním investorům se Češi rozhodují mnohem více emocionálně. Jde o rozhodnutí na základě pocitů a dojmů více než na základě reálných faktů. Chtějí sice rozhodovat o svých investicích sami, ale zjišťují si informace nedostatečným způsobem. Dost investorů na to doplatilo. Číst DRFG aktuality a diskuze se tedy opravdu vyplatí. Na internetu se rozmohl nebezpečný trend s cílenými nabídkami, které se na první pohled jeví jako velmi profesionální a nabízí opravdu jen zdánlivě fantastické zhodnocení. Tyto nabídky ale nepodléhají žádné regulaci. Pak mnoho lidí o vložené peníze velmi snadno přijde. To ale samozřejmě pro oblast kolektivního investování neplatí. Fondy DRFG podléhají přísné regulaci a obecně jsou v celé Evropské unii na velmi vysoké úrovni.