Opět se začínají chovat poštovní holubi. Lidé se vrací ke kořenům

V módním světě se lidé začínají vracet do minulosti, kde sbírají inspiraci, dokonce se vrací i látkové tašky, aby se šetřila příroda. Lidé se zkrátka začínají vracet ke svým kořenům, což ostatně dokazuje také fakt, že lidé se opět vrátili k chovu holubů. Chov holubů je snad nejstarší koníček, který na světě existuje. A lidé se k němu po letech opět vrací.

Konkrétně se začínají chovat takzvaní poštovní holubi, které máme spojeny s pohádkami, kde si pohádkové postavy posílaly vzkazy právě díky tomuto okřídlenému stvoření. Takzvané poštovní holubářství není jenom koníček, je to také sport, při kterém se využívá různých moderních technik. Mezi aktivními chovateli poštovních holubů najdeme dokonce i mnohé známé osobnosti, proto se k nim také přidejte.

Něco málo z historie

Poštovní holubářství existuje v Evropě už více jak sto let. Z dostupných údajů vyplývá, že se všechno začalo v Belgii, právě Belgie je považována za kolébku celého poštovního holubářství. Během vývoje tohoto hobby se začalo přicházet na různé letecké vlastnosti holubů, také se začalo přicházet na to, že je velice rychlý a že dokáže přinést vzkaz do vedlejší vesnice v rekordním čase.

Jeho schopnost rychle létat se však bohužel využívala i v boji, a to konkrétně v první i druhé světové válce. Je však zajímavé, že poštovní holubi byli po válce vyznamenáni, a to za plnění vojenských úkolů.

Jak chovat poštovní holubi

Holubi jsou okřídlení mazlíčkové, kteří toho ke svému spokojenému životu nepotřebují mnoho. Potřebují hlavně hezký holubník, který si hravě postavíte ze stavebnice Aluhobby, kdy dáte dohromady několik hliníkových profilů a součástek. Na krmivo nejsou nijak nároční, jen jim nezapomínejte dolévat vodu, kterou potřebují stejně jako lidé. Hodit se vám mohou také holubí vlety nebo přepravní boxy pro holuby.