Nejlepší způsob, jak si doma odpočinout

Sauny jsou v České republice populární již poměrně dlouhou dobu. Kdo si nezajde do sauny či do páry po pár naplavaných bazénech? A není výjimkou, že lidé vynechávají i ony bazény a jdou rovnou do sauny. Finská sauna je ale od teď již na dosah ruky a je možné ji mít i doma a užívat si jí bez dojíždění.

Výhody finské sauny

Důvodů k tomu, proč zvážit, zda by se finská sauna neměla stát stálou součástí domácnosti, je mnoho. V první řadě se jedná o výborný způsob, jak se zbavit stresu. V teple se tělo dokáže perfektně uvolnit a stejně tak se díky tomu uvolní i mysl. Vliv na zdraví je také nezanedbatelný, a to od lepší prokrvení až po snazší hubnutí. Prokazatelné zlepšení bylo dokázáno u kožních chorob.

I pro osoby s kardiovaskulárními potížemi, či pro starší anebo naopak úplně malé existuje řešení ve formě infrasauny, která dokáže díky infrapanelům vytvářet teplo podobné slunečnímu. Teploty díky tomu nejsou tak vysoké, takže je vhodná téměř pro každého.

Materiály a výroba

Výroba je výrazně jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát. Finská sauna je dělána na míru, zaměstnanec přijede, aby zjistil, do jakých míst má být sauna umístěna a spolu se zákazníkem projde možné varianty a materiály. Vytvoří závěrečný návrh, který je poté zpracován a ve chvíli, kdy je hotov, je během 24 hodin instalován. Je možné vybrat si z rozličných dřev od borovice, cedru, olše až po smrk či osiku. Závisí především na tom, jakou barvu si zákazník vybere a zda chce více voňavé dřevo či zvolí něco neutrálního.

Doplňky

Finská sauna je základ. Poté je potřeba vybrat ještě ty správné doplňky, aby se v ní každý opravdu cítil jako doma. Důležité jsou hodiny, aby nedošlo k zbytečnému přetížení organismu. Ale také stylové vědro na vodu a naběračka na polévání kamenů pro výrobu páry, jsou nejen potřebným, ale i na pohled hezkým doplňkem, který dotvoří celkovou atmosféru.