Kouče? Dnes jedině NLP kouče!

Možná jste si všimli, že se poptávka po koučinku rok od roku zvyšuje a tak ruku v ruce s tím přibývá u koučů na českém a slovenském trhu.

Aby taky ne, když lidé, kteří jsou dlouhodobě a precizně koučováni, mívají o několik desítek procent vyšší produktivitu práce, motivovanost a cítí se subjektivně v životě spokojenější (prostě happy! J).

Pokud koučujete, asi si říkáte, jak se lépe na trhu prodat? Zvýšit svou kvalifikaci?

Rozhodně by Vás mělo zajímat NLP (neurolingvistické programování), které koučům všech zaměření a úrovní přináší další nástroje a strategie, jak efektivněji pracovat s klienty.

NLP totiž vzniklo z terapeutického modelování těch nejlepších své doby a popisuje a předává postupy, jak velkých změn uvnitř člověka dosáhnout za krátký čas. A častokrát i za jedno jediné sezení. O tom, jak NLP využít v praxi se dočtete tady.

Asi si tak dokážete představit, co by to znamenalo pro Vaše schopnosti kouče, kdybyste NLP koučování zařadili i do svého repertoáru nástrojů, jak se klienty lépe pracovat.

Na kvalitě záleží!

Rozhodně se NLP nenaučíte z knížek. Je to zejména kvůli nutnosti mít precizní zpětnou vazbu na tom, jak vedete, podobně jako je tomu u terapeutických a psychoterapeutických výcviků.

Velmi dále záleží na kvalitě výcviku, proto doporučujeme studovat NLP přímo u oficiálních trenérů samotných zakladatelů celého tohoto vědního oboru, který má své počátky v univerzitním prostředí v Santa Cruz, USA.

Jedničkou u nás je Coaching University Radka Karbana, která pořádá mezinárodně certifikované NLP kurzy a výcviky, které jsou standardizovány a aktualizovány každý rok o nejnovějších rozšíření NLP, protože tak, jako třeba medicína, se stále rozvíjí a zdokonaluje.

V NLP kurzu Practitioner můžete například získat i mezinárodně uznávaný certifikát s podpisem samotného zakladatele NLP, což je opravdu velmi prestižní záležitost, kterou Vám jiní učitelé jen tak nenabídnou.

Co vám NLP výcvik jako kouči přinese?

  • Dokonalejší strategie, jak vytvářet s klienty rychleji důvěru (rapport)
  • Preciznější postupy, jak zbavit klienta strachu a limitujících vzorců
  • Moderní metody pro nastavování cílů a jejich zpodmínkování v mysli klienta, aby měl dostatečnou motivaci k jejich dosažení a vytrval
  • Jak zbavit fóbií klienta za jediné sezení (ano, je to možné!)
  • Poznáte kdy je problém uvnitř zcela vyřešen a kdy ještě nikoliv
  • Rozpoznáte různé typy sabotujících vzorců a jak je změnit
  • Naučíte se, jak odstranit zlozvyky jako mávnutím kouzelného proutku (jak spouštěč, tak i změnit reakci klienta za jinou)
  • Hluboké využití podvědomé komunikace s myslí (aby klient dokázal řešit své věci i z hlediska nevědomí a nikoliv jen vědomě)

… a mnoho dalšího. Je toho spousta, co by opravdový kouč profesionál měl umět a znát, aby dokázal pomáhat různým typům lidí a nebyl zaskočen.

Otázkou tak není jestli jít do NLP kurzu, jako to, proč ještě nejste přihlášeni?

V Coaching University jsou kurzy vedeny poutavým a praktickým způsobem, bez suché teorie. Naopak si vše názorně zkoušíte, jak na sobě, tak pak ve dvojících i ve skupinkách, abyste získali reálné a hmatatelné dovednosti. Převedli jste know-how do zručností.