Chcete se dobře vyspat? Myslete na správné prostředí

Je jasné, že na kvalitě spánku se v první řadě podepisuje kvalita vaší postele, stejně jako kvalita vaší matrace. To ale nejsou jediné faktory, jelikož vliv má i prostředí, ve kterém spíte. Pokud nevíte, jak vytvořit to dokonalé, podívejte se s námi na hlavní tipy. Primárně je třeba mít v ložnici správnou teplotu. Ideální je spíše chladnější teplota, která zajistí, že se v noci nebudete nadměrně potit. A pokud vám bude zima, pomůže vám zcela přirozeně peřina. Samozřejmě faktem je i to, že v letních měsících je dobré volit spíše lehčí deky, s krepovým povlečením, zatímco v zimě ty silnější, kombinované s příjemně hřejivým povlečením flanelovým.

V noci má být tma

S ideálním prostředím pro váš spánek logicky souvisí i to, že by vás během spánku rozhodně nemělo obtěžovat jakékoliv světlo. Máme na mysli třeba:

  • Světla pouličních lamp
  • Světlo měsíce
  • Světlomety automobilů

V noci má být jednoduše tma, a jenom díky tomu tak budete mít jistotu, že jednodušeji usnete, stejně jako vás čeká i jistota toho, že budete spát bez přerušení. Ideální volbou jsou v tomto případě zatemňující rolety. Jakmile se chystáte ke spánku, tak je stačí jenom zatáhnout a rázem je prostředí, kdy nebudete ničím rušeni, dokonale připraveno i pro vás.

V létě dejte pozor na hmyz

Pokud se jedná o spánek během léta, je určitě dobré myslet na dostatek čerstvého vzduchu. Jak ho do interiéru dostanete? Velmi snadno – otevřeným oknem. To ale může být spojeno také s rizikem. S jakým konkrétně? S tím, že vám do interiéru vlétne, nebo vleze hmyz. Například komár. I ten může narušit váš spánek. Proto doporučujeme sítě proti dotíravému hmyzu. Ty se instalují přímo do oblasti oken. Nijak nesnižují jejich funkčnost a použití, a přitom máte jistotu toho, že ani hmyz nebude tím, co by vás během vašeho spánku jakkoliv rušilo. I toto je cesta, která vede k tomu, abyste se budili dokonale vyspalí.