Charakteristika výhodného cestovního pojištění

Na cestu za hranice České republiky vyrazí bez řádného cestovní pojištění (odpusťte nám ten výraz) opravdu jen skutečný blázen. Proč? Lékařská péče je drahá a bez pojištění za ni budete muset draze platit. Náklady mohou být i několikamilionové! Máme pro vás cenné rady, jak poznat kvalitní pojistku, a tip, kde ji sjednáte během chvíle z pohodlí domova!

Tři základní parametry výhodné pojistky

Kvalitní pojištění do zahraničí musí mít vysoké limity. Je to záruka, že nebudete muset platit za péči z vlastní kapsy ani v případě, když se vám stane těžký úraz. Ideální výše limitů u základní cestovní pojistky se doporučuje 5 000 000 Kč. Limit je stejný pro cesty po Evropě i mimo ni.

Cestovní pojistka by měla vždy pokrývat všechny aktivity, které budete mimo ČR vykonávat. Pojišťovny si vedou například seznam rizikových sportů – pozor, patří mezi ně třeba i oblíbená vodní atrakce – jízda na banánu nebo sporty jako jsou cyklokros či jízda na koni. Jestliže je vaše aktivita na tomto seznamu, připojistěte se pro ni. Bez připojištění za vás pojišťovna náklady za léčbu neuhradí.

Je také vhodné si k základní pojistce sjednat připojištění. Pro delší cesty letadlem se určitě vyplatí připojištění zavazadel. Pro něj jsou dostačující limity 30 000 Kč. Dále se vám bude hodit pojištění úrazu a pojištění odpovědnosti (více o něm zde).

Online je to výhodnější!

Současná moderní doba nabízí možnost sjednat online cestovní pojištění. Ušetříte tím čas i peníze. K online pojistkám nabízí pojišťovny lákavé slevy a bonusy! Výhodnou nabídku přináší například ERGO pojišťovna, a. s. Na trhu působí od roku 1994 a k jejímu cestovnímu pojištění se váže atraktivní bonus. Za pouhých 10 Kč na den si můžete přikoupit pojištění zavazadel, úrazu i odpovědnosti. ERGO pojišťovna, a. s. nabízí i jiné druhy pojistek, specializuje se také na pojištění domu a připravila i speciální pojištění pro piloty.